Bouwbedrijf Van Poppel versterkt haar managementteam

Bouwbedrijf Van Poppel versterkt haar managementteam

Bob Van Poppel - Joeri Schellens

Al zeven generaties lang is Bouwbedrijf Van Poppel bouwpartner van de stad Mechelen en zijn inwoners. De stad is, zeg maar, rond Van Poppel gebouwd. Begonnen als meestermetser, bouwde de familie Van Poppel het bedrijf jaar na jaar uit tot een vaste waarde met ruim 90 werknemers. Vandaag is de actieradius uitgebreid tot circa 30 km rond de stad Mechelen met een mix van projecten bestaande uit woningen, appartementen, scholen, kantoorgebouwen, … in de publieke en private sector.

Het zijn stuk voor stuk technisch uitdagende projecten waarin Van Poppel graag het verschil maakt. Sinds 2016 staat Bob Van Poppel als gedelegeerd bestuurder aan het roer.

De bouwwereld verandert razendsnel. De noodzaak om het bedrijf daarop te laten inspelen en de ambitie om verder te groeien in al zijn aspecten, maakte dat Bob de tijd rijp vond om het management van het bedrijf te versterken. Op 16 mei 2022 werd Joeri Schellens dan ook aangesteld als algemeen directeur van Van Poppel. Joeri zal de dagdagelijkse leiding van het bedrijf voor zijn rekening nemen en in die rol als eerste aanspreekpunt van zowel de interne als de externe stakeholders fungeren.

Joeri Schellens, algemeen directeur Van Poppel: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring opgedaan bij de grotere bouwbedrijven ten dienste te stellen van dit mooie familiebedrijf en zo samen met de collega’s, klanten, architecten en studiebureau’s een volgend boeiend hoofdstuk te schrijven.”

Dit geeft Bob de ruimte om zich te focussen op de strategie en de verdere uitbouw van de verschillende activiteiten binnen het bedrijf maar ook op de commerciële klantrelaties. Het is de ambitie om naast de aannemer ook de afdeling hout & interieur en de projectontwikkeling verder te laten uitgroeien tot een vaste waarde in de bouwwereld. Daarnaast worden nieuwe complementaire activiteiten onderzocht.

Bob Van Poppel, gedelegeerd bestuurder Van Poppel: “Ik voelde dat het tijd werd om een nieuwe wind door de organisatie te laten waaien. Met Joeri aan boord kunnen we de processen verder optimaliseren en de ‘Operational Excellence’ in de organisatie verbeteren. We blijven hierbij met ons team streven naar kwaliteit binnen de vooropgestelde timing en budget.

De komst van Joeri geeft mij de mogelijkheid om los van de dagdagelijkse leiding het bedrijf verder te versterken en zo te kunnen blijven inspelen op de veranderende noden van onze klanten. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om als tandem met Joeri samen te werken en zo met ons bedrijf een versnelling hoger te schakelen.”

De versterking van het managementteam stelt Van Poppel in staat om verder te professionaliseren zodat het bedrijf antwoorden kan blijven bieden op de toekomstige uitdagingen en zich klaar kan stomen voor de volgende zeven generaties.

Momenteel bouwt Van Poppel volop aan nieuwe serrecomplexen in de Plantentuin van Meise,
het Erfgoed Depot te Mechelen, 43 appartementen te Molenbeek en nog vele andere (privé) projecten.

Eerstdaags start de verkoop op van een nieuw ontwikkelingsproject met appartementen en loften in de Jan Bolstraat te Mechelen en start de bouw van een school in Dilbeek. Dit maakt dat er nood is aan een bijkomende projectleider en werkvoorbereider, geïnteresseerde kandidaten kunnen steeds hun cv mailen naar vacature@vanpoppel.be.

Scroll naar boven