Huis van Lorreinen buitenkant

Huis van Lorreinen wint FEBE Award

Het Huis van Lorreinen in Mechelen, dat bouwbedrijf Van Poppel in opdracht van de Stad Mechelen en naar het ontwerp van dmvA-Architecten realiseerde, won gisteren de FEBE Element Award in de categorie ‘Buildings’.

Deel via

Elk jaar beloont de Federatie van de prefab betonindustrie (FEBE) de meest prestigieuze prefab betonprojecten. Donderdag 28 november werd het Huis van Lorreinen met een van deze awards bekroond. De jury koos voor dit project omdat het getuigt van een grote fijngevoeligheid in het historische kader, zowel qua vormgeving als qua functionaliteit. Het project toont aan dat een modern materiaal ook perfect kan blenden met een historische context. In deze heel dicht bebouwde omgeving is een mooie oplossing gegeven om ruimte en licht te creëren.

Gedelegeerd bestuurder Bob Van Poppel is zeer blij met de prijs. “Uiteraard zijn wij als Mechelse aannemer heel fier op dit project. Het is toch een droom van iedere aannemer om te mogen bouwen op de Grote Markt van zijn eigen stad. En dan zeker als het een nieuwe eyecatcher betreft. Als we dan ook nog een technische erkenning krijgen voor de kenmerkende betonelementen is dit extra leuk.”

Scroll naar boven